Supa crema de rosii cu morcovi
Ingrediente:
- 600 g morcovi
- 1 ceapa mare
- 1 cartof mare
- 5 ro?ii
- 1 l zeama de legume
- 1 legatura de busuioc
- 1 foaie de dafin
- 2 linguri de ulei de masline
- ghimbir
- piper si sare
Mod de preparare:
Ro?iile se pun în apa clocotita, apoi se decojesc ?i se toaca marunt. Cartoful, ceapa ?i morcovii se taie în buca?i mai mari. Se calesc împreuna în pu?in ulei încins, timp de 5 minute. Se stinge cu supa de legume. Se adauga sare, piper, dafin si se fierbe vo jumatate de ora.
Într-un blender se pun toate legumele cu supa, fara foaia de dafin ?i se paseaza pâna când se ob?ine o pasta fina. Pasta se mai fierbe 5 minute împreuna cu ro?iile decojite. Pentru o crema mai acri?oara se recomanda sa se adauge zeama de lamâie dupa gust. Se adauga frunzele proaspete de busuioc ?i 2 linguri?e de ghimbir proaspat, tras prin razatoare ?i se serve?te cu felii de pâine neagra prajita.
Pofta buna!