Supa crema din dovlecei si cartofi
Ingrediente necesare pentru prepararea supei crema de dovlecei si cartofi:
- 1 dovlecel
- 3 cartofi
- 2 cepe
- 3 catei de usturoi
- 750 ml supa de gaina
- 200 ml smantana
- 4 linguri de ulei
- sare
- piper
Mod de preparare al supei crema de dovlecei si cartofi:
Cartofii, ceapa, dovlecelul si usturoiul se curata de coaja. Ceapa si usturoiul se taie marunt iar cartofi si dovlceii se taie cublete.
Separat, intr-o oala se pune la incins uleiul, apoi ceapa. Cand ceapa a inceput sa capete o culoare aurie se adauga usturoiul, se lasa sa se caleasca putin si se pun cuburile de cartofi si dovlecei. Se amesteca bine si se mai lasa putin sa se caleasca. Supa de gaina se pune peste amestec si se lasa sa fiarba pana cand se inmoaie legumele.
Cand este gata, se aleg toate legumele si se paseaza cu ajutorul unui mixer. Se adauga smantana si se potriveste cu sare si piper. Piureul de legume se pune in zeama in care au fiert, se pune din nou pe foc si se mai lasa sa mai dea cateva clocote.
La sfarsit se presara patrunjel tocat.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei de supa crema din dovlecei si cartofi, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!