Supa de cartofi cu pâine prajita ?i usturoi
Ingrediente:
- doua cepe
- trei cartofi mari albi
- un litru supa de legume
- cinci linguri?e ulei de masline
- trei ca?ei de usturoi
- doua ramuri de rozmarin
- opt felii de paine
- sare
Mod de preparare:
Spalam, curatam si taiem in cuburi nu prea mici cartofii, apoi ii punem la fiert in apa cu putina sare vreme de 10 minute. Curatam si taiem ceapa marunt. O punem la calit in ulei incins. Cand s-a inmuiat, adaugam usturoiul zdrobit si o ramura de rozmarin. Scurgem cartofii si ii punem peste ceapa si usturoi.Peste ele turanam supa de legume calda. Dam in clocot si lasam sa fiarba 20 de minute la foc foarte mic. In acest timp, incingem cuptorul. Taiem painea si o ungem cu ulei de masline, o frecam cu usturoi si rozmarin si o punem la copt timp de 10 minute. Dupa ce toate ingredientele sunt fierte, supa se transfera intr-un blender si se mixeaza pana cand obtinem o pasta omogena. Dupa ce s-a obtinut consistenta dorita, supa se pune in boluri si se serveste cu painea prajita.