Supa de linte
Ingrediente necesare pentru supa de linte:
- 400 g linte rosie
- 2,5 l apa
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 2 ardei rosii
- 1 telina mica
- 2 rosii oparite si decojite
- 3 linguri de ulei de masline
- 1 legatura de patrunjel
- 2 frunze de dafin
- sare
- piper
- coriandru
Mod de preparare al supei de linte:
Legumele se spala si se curata. Ceapa si ardeiul se toaca marunt iar morcovul si telina se dau prin razatoarea mica.
Intr-o oala, punem uleiul de masline si il lasam la incins, dupa care adaugam legumele si le lasam pana se inmoaie. Intre timp, lintea se spala si se scurge bine de apa. Dupa ce legumele s-au calit adaugam apa calda, adaugam lintea si le amestecam. Cand zeama incepe sa clocoteasca luam spuma si adaugam sarea, piperul, foile de dafin si coriandru. Reducem focul la minim si lasam supa sa fiarba in continuare circa 30 de minute.
Dupa ce lintea este fiarta, supa se va ingroasa putin si se va mai adauga apa (daca este nevoie). Adaugam rosiile oparite, decojite si taiate cubulete mici.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru supa de linte, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!