Supa de praz
Ingrediente necesare pentru supa de praz:
- 4 fire de praz
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 3 cartofi
- 1 radacina mica de telina
- 3 catei de usturoi
- 2 rosii fierte si decojite
- 100 g suc de rosii
- sare
- piper
- patrunjel
- apa
Mod de preparare al supei de praz:
Toate legumele se curata si se spala. Morcovii si pastarnacul se taie in sferturi si se fierb circa 45 de minute la foc mediu intr-o oala cu apa si putina sare.
Dupa ce s-a fiert morcovul si pastarnacul, supa se separa de legume si se pune din nou la foc. Adaugam in supa prazul taiat rondele, usturoiul tocat marunt si cartofii taiati cubulete. Se lasa sa fiarba la foc potrivit pana cand cartofii si prazul se inmoaie, apoi se adauga ardeiul gras taiat cubulete mici, sucul de rosii si rosiile tocate marunt. Dupa ce adagam toate legumele mai lasam supa sa fiarba 10 minute, o potrivim cu sare si piper.
Pentru aroma, se adauga patrunjel taiat marunt. Se poate servi imediat dar si rece supa este foarte gustoasa.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei de supa de praz, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!