Supa de usturoi
Ingrediente:
- ?ase capa?âni de usturoi
- doua cepe
- un morcov
- un pastârnac
- o telina
- ?ase cartofi potriviti
- ?ase ramurele de cimbru proaspat
- ?ase linguri de ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se cura?a legumele, se spala si se taie marunt. Jumatate din cantitatea de usturoi se pune împreuna cu legumele la fiert în apa cu pu?ina sare. Se fierb la foc mediu vreme de 20 de minute. Apoi adaugam usturoiul ramas ?i cateva ramurele de cimbru si mai lasam oala la fiert 5 minute.Pasam ingredientele si se adauga o lingura de ulei, sare ?i piper dupa gust. Se mai amesteca în blendar un minut. Supa de usturoi se serve?te cu crutoane. Pentru ob?inerea crutoanelor se ung feliile de pâine cu ulei de masline, usturoi pisat ?i cimbru ?i le dam la cuptor (180 grade C) pentru 5 minute.
Pofta buna!