Supa taraneasca
Ingredientele necesare prepararii supei taranesti:
- 2 cepe
- 3 morcovi
- 1 radacina patrunjel
- 2 fire praz
- 100 gr slanina afumata
- 200 gr fasole uscata
- 1 sfert de varza
- 3 rosii
- ulei
- sare
- piper
- 1 legatura patrunjel
Modul de preparare al supei taranesti:
Fasolea se spala si se pune la fiert impreuna cu o ceapa, dupa care se trece prin sita.
Separat, legumele se spala, se taie marunt si se pun la fiert intr-o oala cu doi litri de apa. Cand zarzavatul este aproape fiert, se adauga pasta de fasole si slanina taiata bucatele si prajita in putin ulei. Se lasa supa sa fiarba in continuare inca 30 de minute, se potriveste cu sare si piper si se adauga rosile curatate si date prin razatoare. Apoi se mai lasa inca 10 minute.
La sfarsit, se adauga patrunjelul taiat marunt.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru supa taraneasca, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!