Tarta de post
Ingrediente:
- 300 gr aluat foietaj
- 8 mere potrivite
- 8 linguri zahar
- 2 linguri zeama de lamâie
- 50 gr margarina la pachet
- 2 linguri?e zahar pudra cu pastai de vanilie
- 1 lingura coaja rasa de portocala
- frunze de menta
Mod de preparare:
Aluatul foietaj se lasa sa se dezghe?e la temperatura camerei. Între timp, merele se spala, se cura?a de coaja, se felieaza ?i se stropesc cu zeama de lamâie. Într-un vas se pune zaharul ?i se caramelizeaza. Peste el se adauga margarina ?i se amesteca pâna se ob?ine un caramel. Se adauga zaharul pudra cu pastai de vanilie.
Separat, se întinde aluatul, se a?eza în forma de tarta ?i se adauga merele. Peste ele se pune caramelul ?i coaja de portocala ?i se baga la cuptorul încins în prealabil la 200 de grade ?i se lasa aproximativ 40 de minute.
Dupa ce s-a copt tarta, se scoate din cuptor ?i se lasa sa se raceasca. Se orneaza cu menta proaspata.
Pofta buna!