Tocanita de cartofi cu costita afumata
Ingredientele necesare prepararii tocanitei de cartofi cu costita afumata:
- 1/2 kg cartofi
- 300 g costita afumata
- 1 ceapa
- 1 ardei gras
- 2 linguri ulei
- boia dulce
- 3 foi de dafin
- sare
- piper
- 1,5 l apa
- patrunjel.
Modul de preparare al tocanitei de cartofi cu costita afumata:
Se pune uleiul la incins intr-o cratita, apoi se pune costita afumata taiata bucatele, se lasa sa se rumeneasca pe ambele parti, dupa care se scoate pe un servetel de. In acelasi ulei se pune la calit ceapa si ardeiul tocate marunt. Se lasa circa 10 minute si se mai amesteca din cand in cand. Cand au inceput sa capete o culoare aurie, se da cratita jos de pe foc si se pune sare, piper, foi de dafin si boia dulce.
Costita se pune peste ceapa calita, se mai potriveste cu sare si se acopera cu 1,5 l apa. Cand apa a inceput sa fiarba se adauga si cartofii taiati cuburi. Trebuie sa fie suficienta apa sa acopere cartofii. Cand cartofii s-au fiert, se da jos de pe foc si se presara patrunjel tocat marunt. Se lasa sa stea cateva ore la rece pana cand sosul va deveni mai gros.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru tocanita de cartofi cu costita afumata, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!