Tocanita de ciuperci
Ingrediente necesare prepararii tocanitei de ciuperci:
- 1 kg ciuperci proaspete
- 1 ceapa
- 1 ardei gras
- 5 catei de usturoi
- 5 linguri ulei
- 2 rosii oparite
- 100 ml vin rosu
- patrunjel
- sare
- piper
Modul de preparare al tocanitei de ciuperci:
Ciupercile se spala si se curata. Se rup coditele si se taie marunt. Separat, ceapa si ardeiul se curata si se taie cubulete. Usturoiul se curata si se zdrobeste.
Se pune la incins uleiul si se adauga ceapa. Cand a inceput sa capete o culoare aurie, se adauga ardeiul si usturoiul, se mai lasa putin la calit, apoi se stinge cu vin. Se pun ciupercile, rosiile decojite si taiate, sarea si piperul. Se acopera cu apa si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 25 de minute.
La final se potriveste cu sare si piper si se presara patrunjelul tocat marunt.
Se serveste cu mamaliga.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru tocanita de ciuperci, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!