Tocanita de miel
Ingrediente
- 600 g carne de miel
- doua cepe
- trei-patru catei de usturoi
- un ardei gras rosu
- doua linguri bulion
- o lingurita boia dulce
- o jumatate de legatura patrunjel
- patru linguri ulei
- sare
- piper
- apa
Mod de preparare pentru tocanita de miel
Carnea se taie cubulete mici, se pun la fiert în apa clocotita si se tine cinci minute cât sa se opareasca. Se lasa la scurs într-o strecuratoare, apoi se da sub jet de apa rece si se spala bine.
Între timp, se pune la calit în ulei încins ceapa si ardeiul tocate marunt. Dupa ce încep sa se caleasca se adauga si carnea cubulete, sarea, piperul, boiaua si bulionul. Se amesteca bine si se adauga si o jumatate de cana de apa. Se lasa sa fiarba la foc mediu si se acopera cu un capac. Se mai amesteca din când în când în tocanita ca sa nu se lipeasca si se pune un pahar de apa fierbinte. Se potriveste cu sare si piper dupa gust.
Se presara patrunjelul tocat marunt si se mai fierbe 10 minute.
Pofta buna!