Tocanita de porc cu legume
Ingrediente necesare pentru prepararea tocanitei de legume si carne de porc:
- 2 cepe
- 2 linguri untura
- 500 g carne porc afumata
- 200 g fasole alba din conserva
- 200 g fasole rosie din conserva
- 100 g porumb
- 3 catei usturoi
- 1 lingura boia dulce
- 1 varf de lingurita boia iute
- 1 felie paine
- sare
- piper
Modul de preparare al tocanitei de legume si carne de porc:
Ceapa se curata, se spala si se taie cubulete.
Intr-o cratita se pune la topit untura si se adauga ceapa. Cand incepe sa capete o culoare aurie se pune carnea de porc, taiata in cubulete potrivite. Se lasa pe foc pana se rumeneste carnea dupa care se adauga boiaua dulce si cea iute.
In aceeasi cratita, peste carne se toarna bulionul si supa de carne (sau apa) si se lasa sa fiarba la foc mic, timp de 10 minute.
Intre timp, se deschid conservele cu porumb si fasole, se scurg de apa si se adauga continutul lor in cratita. Felia de paine se taie bucatele (fara coaja) si se pune peste carne. Cratita se acopera cu un capac si se mai lasa circa 15 minute sa fiarba.
La sfarsit, se potriveste cu sare si piper, apoi se adauga si cateii de usturoi zdrobiti.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei de tocanita de porc cu legume, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!