Tochitura
Ingredientele pentru tochitura
- 300 g carne de porc fara oase
- 300 g cârnati afumati
- doi ardei
- doua cepe
- trei catei usturoi
- doua oua
- 100 g brânza telemea
- 150 ml vin rosu
- o lingurita de cimbru
- sare
- piper
- patru rosii oparite si decojite
- ulei pentru prajit
- un pahar apa
- trei linguri de pasta de tomate
Modul de preparare
Se ia ceapa, se taie fideluta si se caleste. Usturoiul, ardeiul se toaca marunt si se pun peste ceapa la calit. Peste aceasta prajeala se pun rosiile impreuna cu carnatii afumati taiati feliute, se acopera cu un capac sa se inabuseasca timp de 10 minute. Carnea se spala si se taie cubulete de marime potrivita. Peste ceapa înabusita se adauga carnea de porc. Dupa ce carnea a început sa se înmoaie adaugam paharul de vin si lingurita de cimbru. Lasam carnea sa fiarba circa 15 minute în vin si adaugam un pahar de apa, lasam tochitura sa fiarba în continuare la foc potrivit. Când carnea e fiarta, adaugam cele doua linguri de pasta de tomate subtiata cu putina apa. O mai lasam aproximativ 10 minute pâna mai scade zeama.
Se serveste cu mamaliga si un ou prajit si telemea rasa pe deasupra.
Pofta buna!