Tort cu cafea
Ingrediente blat:
- patru oua
- doua linguri lapte
- 50 gr nuci
- 225 gr zahar tos
- 225 g unt
- 5 gr unt pentru uns tava
- 200 gr faina
- 4 lingurite de nes
- doua lingurite praf de copt
- o jumatate de lingurita bicarbonat de sodiu
Ingrediente crema:
- 350 gr zahar pudra
- 175 gr unt
- Trei linguri?e de nes
- 25 gr nuci
Mod de preparare:
Se zobeste nuca împreuna cu zaharul într-un blender. Se adauga untul, faina, nesul, praful de copt si ouale si se amesteca pâna se obtine un aluat omogen, apoi, se pune laptele, putin câte putin si se amesteca continuu.
Se unge tava cu cele 5 grame de unt, se pune compozitia de blat si se baga la cuptorul încins în prealabil la 180 de grade. Se lasa la cuptor aproximativ 20-25 de minute.
Se face testul cu scobitoarea, dupa care se scoate din cuptor si se da la rece. Dupa ce blatul s/a racit, se taie în doua.
Mod de preparare glazura:
Se amesteca zaharul cu untul si se freaca bine cu mixerul.
Separat, nesul se dizolva cu o lingura de apa fiarta si se adauga fierbinte peste crema de unt cu zahar si se amesteca în continuare.
Peste primul blat se pune jumatate din crema, apoi celalalt blat iar deasupra se pune crema ramasa.
La final se presara nuca putin prajita.
Pofta buna!