Tort de inghetata
Ingredientele necesare prepararii tortului de inghetata:
- 2 kg inghetata de vanilie
- 1 kg inghetata de ciocolata
- 500 g inghetata de caramel
- 3 piersici
- 2 portocale
- 100 g nuci prajite
- 50 gr cirese fara samburi
- 200 ml frisca
- 50 gr ciocolata neagra
Mod de preparare al tortului de inghetata:
Intr-un castron de metal se pune jumatate din cantitatea de inghetata de vanilie, se niveleaza apoi se baga la congelator pentru jumatate de ora.
Pentru cel de-al doilea strat, se amesteca fructele (piersicile si portocalele), nucile prajite si maruntite cu inghetata de ciocolata, apoi se pune peste primul strat de inghetata dupa care se baga la congelator tot pentru jumatate de ora.
Cat timp inghetata sta la congelator, se bate frisca cu ajutorul unui mixer, pana se intareste, si se amesteca cu inghetata de caramel si ciresele fara samburi.
Se scoate vasul din congelator, si se pune amestecul obtinut ca ultim strat. Se acopera vasul cu o folie de plastic si se lasa la congelator pana se intareste.
La final, se topeste ciocolata neagra si se lasa putin sa se raceasca. Vasul se scoate din congelator, se rastoarna tortul pe un platou iar deasupra se toarna ciocolata topita.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru tortul de inghetata, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!