Turta dulce
Ingrediente necesare prepararii turtei dulce:
- 250 gr zahar,
- 250 ml cu apa,
- 1 pliculete praf de copt,
- 1 lingurita scortisoara,
- 1/4 lingurita praf cuisoare,
- faina
- 1 lingurita otet
Modul de preparare pentru turta dulce:
Zaharul se caramelizeaza, apoi se adauga apa si se lasa pe foc pana se topeste tot caramelul. Se lasa sa se raceasca. Se adauga scortisoara, cuisoarele, pudra si praful de copt stins in otet.
Se adauga faina si se omogenizeaza bine totul. Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Cu o lingura se fac gramajoare de aluat si se pun in tava la distant unele de altele. Se coc la 180 grade.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei de turta dulce, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!