Turte de post
Ingrediente necesare pentru aluatul pentru turta:
- 700 g faina
- doua linguri de ulei pentru uns tava
- apa
- sare
- ulei
Ingrediente necesare pentru sirop:
- 350 g zahar sau miere
- o cana de ceai de tei ( sau trandafiri)
Ingrediente necesare pentru glazura:
- 200 g miez de nuca
- 150 g zahar pudra
Mod de preparare turta de post:
Se framanta un aluat din apa, sare si faina. Se intinde o foaie subtire care se taie cu un pahar. Tava se unge cu ulei se pun turtele in tava si se baga la cuptor.Dupa ce s-au copt se lasa la racit.
Intre timp, se fierbe zaharul cu ceaiul si se face un sirop consistent, dupa care il lasam la rece. Dupa ce turtele s-au racit le inmuiem in sirop, peste care presaram nuca si zahar pudra.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei de turte de post, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!