Varza calita cu afumatura
Ingredientele pentru varza calita cu afumatura
- 300 g afumatura (carne afumata)
- o varza
- doua cepe
- ulei
- doua - trei foi de dafin
- marar
- piper boabe
- o cana de apa
Modul de preparare a verzei calite cu afumatura
Se taie varza fideluta, se sareaza si se lasa circa 10 minute pentru a se înmuia.
Între timp se taie ceapa marunt si carnea afumata în bucatele si se pun la calit într-o cratita cu putin ulei. Se lasa sa se caleasca putin, doar sa se înabuse bine. Adaugam o cescuta de apa si amestecam din când în când ca sa nu se lipeasca. Dupa ce carnea afumata s-a înabusit bine, o scoatem pe o farfurie, iar peste ceapa calita adaugam varza tocata marunt si lasata sa se caleasca. Înainte sa adaugati varza peste ceapa e bine ca sa scurgeti putin varza de apa care o lasa. Dupa aceea adaugam câteva boabe de piper si foile de dafin si amestecati din când în când în varza, pâna când începe sa se înmoaie. Se lasa aproximativ 10 minute.
Dupa ce varza e aproape gata adaugam afumatura, le amestecam si le mai lasam 25 minute.
La sfârsit, mararul taiat marunt se presara peste varza calita.
Pofta buna!