Varza calita cu carne de porc
Ingredientele necesare prepararii retetei de varza calita cu carne de porc:
- 700 g carne de porc
- 1 varza mare proaspata
- 2 cepe
- 300 ml bulion
- 150 ml supa de pui
- 3 foi de dafin
- 2 rosii
- 1 lingura untura
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
- cimbru
Modul de preparare al retetei de varza calita cu carne de porc:
Se pune la incins uleiul si untura, se adauga carnea de porc, condimentata cu sare si piper si se lasa sa se rumeneasca pe ambele parti. Cand este gata, se scoate si se pune ceapa taiata marunt. Se lasa pana capata o culoare aurie.
Separat, se taie fideluta varza, si se adauga peste ceapa calita in trei transe, iar dupa fiecare transa se amesteca si se lasa pana cand varza scade un pic. Dupa ce s-a adaugat toata varza, se potriveste cu sare si piper si se amesteca des. Cand este aproape gata se pune si bulionul si supa si se mai lasa cinci minute pe foc. Se adauga foile de dafin, se presara cateva frunze de cimbru taiate marunt. La sfarsit, carnea se pune in varza, amestecand bine, feliile de rosii se pun deasupra si se mai presara si cateva boabe de piper, apoi se baga la cuptorul incins in prealabil la 180 de grade. Se lasa aproximativ o ora la cuptor.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru varza calita cu carne de porc, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!