Vinete cu branza
Ingrediente necesare pentru vinetele cu branza:
- 3 vinete potrivite
- 3 linguri de unt
- 1 pahar de lapte
- 4 linguri de faina
- 250 g branza rasa de vaca
- sare
- piper
- pesmet
Mod de preparare pentru vinetele cu branza:
Vinetele se coc, se lasa sa se raceasca, se curata de coaja si se desfac in fasii pe lung. Se lasa la scurs si se potrivesc cu sare si piper.
Separat, intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet se aseaza vinetele. Untul ramas se topeste si se adauga faina si laptele. Se amesteca bine pana se omogenizeaza si se adauga branza. Amestecul obtinut se toarna peste vinete. Se pudreaza cu pesmet, se baga la cuptorul incins in prealabil la 180 de grade si se lasa pana capata o culoare aurie la suprafata.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru vinete cu branza, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!