Vinete picante
Ingrediente necesare pentru prepararea vinetelor picante:
- 3 vinete
- 3 cepe
- 3 rosii
- 150 gr stafide
- 5 linguri ulei de masline
- 3 linguri zeama de lamaie
- sare
- piper
- coriandru
Mod de preparare al vinetelor picante:
Vinetele se taie in bucati de 3 cm, se presara cu sare si se lasa sa se scurga intr-o strecuratoare pentru 20 de minute. Dupa ce vinetele s-au scurs, se pun intr-o tava de copt cu putin piper si 3 linguri de ulei de masline. Se baga la cuptor pentru 20 de minute.
Intre timp, se pun la incalzit cele doua linguri de ulei de masline ramase, se pune ceapa tocata marunt, putina sare si piper si se lasa la calit la foc mediu circa 7 minute pana se caramelizeaza. Cand vinetele sunt gata se amesteca cu ceapa caramelizata, rosiile taiate marunt, zeama de lamaie, stafidele inmuiate in apa calda sare si piper dupa gust.
La sfarsit, vinetele condimentate se pun pe o farfurie, se presara coriandru si se servesc cu paine calda.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru vinete picante, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!