Rulouri de vinete umplute
Ingrediente pentru rulourile de vinete umplute:
- 2 vinete mai mari
- 1 capatana mare de usturoi
- 150g telemea desarata
- 1/2 lingurita seminte de chimen zdrobite
- 1 legatura de marar verde
- 3 linguri de ulei de masline.
Mod de preparare pentru rulouri de vinete umplute:
Se taie telemeaua in fasii, se pun intr-un castron,se stropesc cu ulei si se presara chimenul.
Se coace capatana de usturoi infasurata in folie de aluminiu. Dupa ce acesta s-a copt, in aproximativ 20 minute, usturoiul se curata,se piseaza si freaca cu sare si ulei, pana cand se obtine o pasta consistenta.
Se taie vinetele in felii, pe lungime si se prajesc in ulei incins pe ambele parti.
Dupa ce se racesc,se ung feliile de vinete cu pasta de usturoi, peste care se pun cate 2 sau 3 bastonase de telemea.
Se presara marar verde. Se ruleaza feliile si se prind cu scobitori.
Rulourile se pun pentru 5 minute la cuptor, la foc iute.
Se servesc si calde si reci.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei de rulouri de vinete umplute, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!