Vinete umplute cu legume
Ingrediente:
- patru vinete
- trei linguri brânza
- trei linguri ulei
- 30 gr unt topit
Ingrediente umplutura:
- opt ciuperci
- patru ardei grasi
- o ceapa
- doua rosii
- trei catei de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Vinetele se taie rondele. Se scoate miezul cu ajutorul unei linguri, apoi vinetele se prajesc în ulei, dupa care se scot pe un servetel.
Mod preparare umplutura:
Ceapa, ardeii, ciupercile, rosiile si miezul de vinete se toaca marunt si se prajesc în ulei încins.Dupa ce s-au prajit, se amesteca cu usturoiul pisat si se potriveste cu sare si piper.
La sfârsit, se umplu vinetele cu compozitia obtinuta, se pun într-o tava, apoi se presara brânza rasa peste vinete. Se stropesc cu unt si se baga la cuptorul încins în prealabil la 175 grade pentru 5-7 minute.
Se consuma si reci, si calde.
Pofta buna!