Vrabioara de vita
Ingrediente:
- 500 g vrabioara de vita
- 1 morcov
- 2 cepe
- 1 lingura de faina
- 150 ml ulei
- 1 pahar vin rosu
- 2 linguri bulion
- 4 rosii
- 2 cani de apa
- sare
- piper
- patrunjel
- apa
Mod de preparare pentru vrabioara de vita:
Vrabioara se spala, se curata de pielite si se taie in felii de aceeasi marime, care apoi se bat putin cu ciocanul de snitele, se trec prin faina si se prajesc in 100 ml ulei incins. Morcovul si ceapa se curata, se taie in fisii subtiri, se pun peste uleiul in care au fost prajite vrabioarele. Dupa ce s-au calit se pun in cratita peste vrabioare.
Separat, in uleiul ramas se caleste faina impreuna cu bulionul dizolvat cu apa. Se adauga sarea si totul se fierbe o jumatate de ora, dupa care se strecoara in cratita cu vrabioare si zarzavat si se lasa sa fiarba in continuare.
Rosiile se oparesc, se curata de coaja, se taie marunt si se pun si ele, impreuna cu vinul, piperul pisat si sarea, peste carne. Cratita se introduce in cuptorul incins si se lasa 20-25 de minute. La sfarsit se adauga patrunjel.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru reteta de vrabioara de vita, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!