Constantin Bahrin
S-a nascut pe 16 septembrie in comuna Scheia, Iasi.
Harul de a canta il mosteneste de la mama sa, care atunci cand tesea la razboiul de tesut, canta pentru a trece timpul mai usor, iar Constantin era un adevarat concurent...
In scoala primara era vedeta serbarilor scolare. Absolvent al Scolii Populare de Arta, a participat la numeroase festivaluri si concursuri folclorice, ducand cu mandrie melosul cantecului popular din zona noastra catre toate colturile tarii: Calarasi, Brad-Hunedoara, Muntele Gaina Alba, Lipova, Nehoi-Buzau, Caransebes, Alexandria, Bacau. A fost premiant (printre altele) la Draganesti acolo unde a devenit primul moldovean care s-a clasat inaintea oltenilor, obtinand marele premiu la un festival de doine si balade. La Radio Iasi a inregistrat inca din 1985, cu orchestra "Balada" a Casei de Cultura a Studentilor (dirijor: Marinica Botea). Cariera sa artistica a inceput sa prinda contur odata cu primele inregistrari aparute pe piata muzicala. Albumul "Vin cu hora de la Iasi" (1997) l-a propulsat spre o cariera artistica in ascensiune. Au urmat albumele "Din batrani din oameni buni" (2000) si "Bine mai era flacau" (2004), inregistrate cu orchestra "Balada" din Iasi, apoi cele inregistrate la Chisinau "Azi la sfanta sarbatoare" (2007) si "Doamne cum ai lasat omul" (2009), inregistrate cu orchestra "Mugurel" care l-au propulsat printre artistii indragiti ai cantecului popular moldovenesc, dupa cum cateva concerte sunt purtate in suflet si valoreaza mult in cariera.
Se mandreste ca a cantat alaturi de mari orchestre, cu mari dirijori: orchestra "Ciprian Porumbescu" - dirijor Viorel Leanca, orchestra "Rapsozii Botosanilor" - dirijor maestrul Ioan Cobala, orchestra Radio Bucuresti, condusa de regretatul Paraschiv Oprea, orchestrele "Junii Sibiului", "Doina Gorjului", "Maria Tanase" (Craiova), "Lautarii" si "Mugurelul" din Chisinau si nu in ultimul rand orchestra "Balada" din Iasi, dirijor Marinica Botea.
Cele importante concerte la care a participat: "Cerbul de Aur" - Brasov (2004), "Mamaia" (2008), "Maria Tanase" (2003), festivalurile de folclor de la Odessa (2008), Novosibirsk-Rusia-Siberia (1993).