Emilia Dorobantu
S-a nascut pe 12 Mai 1993, in Slatina, Romania.
Emilia Dorobantu este una dintre tinerele cu care folclorul oltenesc se mandreste: frumoasa, cu o voce angelica, dar puternica in acelasi timp si cu o iubire imensa pentru muzica populara. Considerata urmasa Mariei Lataretu, artista a impresionat deopotriva publicul, cat si artistii consacrati ai Romaniei.
Cantareata, nascuta in comuna Curtisoara, a absolvit Scoala Populara de Arta din Slatina, sectia canto popular. Talentul i-a adus numeroase colaborari Emiliei Dorobantu, precum cea cu Ansamblul "Flori de Mar" din Curtisoara, Ansamblul "Hora" din Draganesti-Olt si al Ansamblului Artistic Profesionist "Ciocarlia" din Bucuresti. Tanara artista are in palmares peste 60 de premii din intreaga tara, obtinute prin munca, ambitie, dar si o voce de neegalat. Printre distinctiile castigate de Emilia Dorobantu se numara: Premiul I la Festivalul "Maria Tanase", Craiova, 2009, Marele Premiu la Festivalul de Folclor Mamaia 2010, Marele Premiu la festivalul "Maria Lataretu", Targu Jiu, 2010, trofeul "Femeia Conteaza", Bucuresti, 2011, Premiul "Tinere Sperante" la Gala Muzicii Populare Romanesti, 2011.
Stilul interpretativ original i-a fost apreciat de insusi Tudor Gheorghe, care i-a inmanat unul dintre premiile obtinute, iar cunoscuti realizatori de televiziune, precum Marioara Murarescu, Corina Chiriac sau Elise Stan nu au ezitat sa o invite in emisiunile lor. Emilia Dorobantu a demonstrat ca este un un adevarat diamant al muzicii populare, ce trebuie slefuit cu experienta, piese special croite pentru ea si aplauzele publicului.