Acneea
Acneea este cea mai comuna boala de piele localizata la nivelul glandelor sebacee si foliculilor pilosi, situate pe fata, piept, spate si umeri. Se caracterizeaza sub diferite eruptii ( puncte negre, puncte albe sau cosuri). Nu este o afectiune periculoasa, grava, dar poate devenii suparatoare si cu un timp de vindecare îndelungat dar sigur.
Cauzele aparitiei acneei
Câteva cauze a aparitiei acneei sunt: activitatea hormonala, stresul, dieta, spalatul fetei prea des, folosirea de produse de îngrijire a pielii si de creme grase, medicamentele, machiajul necorespunzator, sau intoleranta la anumite substante chimice din compozitia sa, transmiterea pe cale ereditara.
Simptomele acneei
Acneea se manifesta sub forma de roseata, câteodata însotita de puncte albe. Cosurile si chisturile sunt de obicei rosii si umflate, cu prezenta de puroi.
Tratamente naturiste împotriva acneei
- Trei frati patati. Se fac comprese cu infuzie de flori de trei frati patati. Se face din 100 g la un litru de apa.
- Coada soricelului. Se face infuzie dintr-o lingurita de plante de coada soricelului peste care adaugam o cana de apa clocotita. Se lasa la infuzat 10 minute si este recomandat sa se consume o cana de ceai pe zi.
- Coaja de portocala. Se rade coaja de la o portocala, se amesteca cu putina apa si se aplica pe zona afectata de acnee. Se lasa timp de 10 minute, se repeta procedura timp de o saptamâna.
- Lamâia. Se stoarce zeama de la o lamâie si o aplicam pe zona afectata. Se lasa sa actioneze timp de 45 de minute dupa care se îndeparteaza cu apa calduta.
- Usturoi. Este folosit în tratarea acneei datorita proprietatilor sale antiseptice. Se curata doi catei de usturoi si se freaca pe zonele afectate de acnee. Ajuta la curatarea pielii de cosuri, pete si furunculi.
- Castravetele. Se taie castravetele rondele si se aplica pe portiunea afectata. Se lasa sa actioneze timp de 30 de minute si se îndeparteaza cu apa calduta. Este un excelent tonic pentru tenurile acneice si previne aparitia cosurilor si punctelor negre.
- Aloe vera. Are proprietati antibacteriene, iar pulpa, un lichid incolor sub forma de gel, actioneaza ca antiinflamator si vindeca iritatiile pielii. Aloe vera reduce secretia de sebum si previne aparitia cosurilor. Se aplica gelul obtinut direct pe cosuri.
- Ceaiul verde. Te ajuta sa combati acneea din interior. Fata de consumul zilnic de ceai se poate folosi si pe post de lotiune tonica dimineata si seara.
Ca sa ai un ten curat si sanatos trebuie sa ai si un stil de viata sanatos.