Arsurile la stomac
Arsurile la stomac sunt din ce în ce mai frecvente în ultimul timp. Peste jumatate din populatie a avut macar o data aceasta simptoma. Mai sunt cunoscute si ca "arsuri în capul pieptului" sau sub numele de "pirozis".
Arsurile la stomac comune care au loc regulat, pot fi considerate un simptom al afectiunii gastroesofagiene. În acest caz, acidul continut de stomac urca înapoi în esofag, lucru care irita mucoasa stomacului si cauzeaza dureri. Cauzele bolii sunt adesea de natura alimentara: mese copioase din a doua parte a zilei care sunt bogate în grasimi si/sau alimente acide.
Simptomele acestei afectiuni sunt: senzatie de arsura în stomac si esofag, stare de voma când manânci sau bei, probleme la înghitit, tuse neproductiva, dureri în piept, balonare, stare de raguseala, ameteala dupa masa.
Este indicat un regim alimentar cât mai echilibrat.
Cum tratam:
Daca suferiti de arsuri la stomac este bine ca înainte sa urmati cu tratamentele naturiste sa va schimbati si regimul alimentar.
Sucul de aloe vera: este cunoscut din vremuri stravechi si este un remediu excelent împotriva arsurilor la stomac. Este bine sa consumati doua linguri de aloe vera pe zi.
Papadia: infuzia de papadie se prepara dintr-o lingurita de flori la 200 ml de apa clocotita. Este un antiinflamator general, antitoxic, depurativ dar stimuleaza secretia gastrica si intestinala.
Bicarbonatul de sodiu: pecialistii recomanda sa amesteci o lingurita de bicarbonat de sodiu într-o 100 ml de apa. Dupa ce s-a omogenizat, amestecul se bea.
Mierea de albine: o lingurita de miere de albine când ai arsuri poate diminua intensitatea durerii.
Ceaiul de galbenele: puneti 40 g de galbenele la un litru de apa rece si lasati sa fiarba timp de 15 minute. Se filtreaza si se beau cel mult trei cani pe zi, maxim doua saptamâni.
Ceaiul de busuioc: se bea la finalul fiecarei mese câte o cana de ceai dintr-un amestec de 30 g de busuioc la un litru de apa.
Sucurile de morcovi, de castraveti, de ridichi sau de sfecla rosie combat arsurile stomacale. Potrivit gastroenterologilor, pentru ca efectul sa nu întârzie sa apara si pentru a evita complicatiile, sucul trebuie facut în casa si baut imediat. Specialistii spun ca o alternativa ar fi mâncarea acestor legume în stare naturala.