Astmul bronsic
Astmul bronsic este o afectiune pulmonara cronica, caracterizata prin inflamarea cailor respiratorii care afecteaza modul în care aerul patrunde si iese de la nivelul plamânilor. Astmul bronsic se întâlneste la persoanele cu o mare sensibilitate la alergii si cu un sistem nervos dezechilibrat.
Principalele cauze ale aparitiei astmului bronsic sunt factorii alergici: praf din casa, polen, par, lâna, insecte, bumbac, oua, carne, peste, medicamente, virusi, bacterii.
Simptomele astmului bronsic sunt: crizele de sufocare aparute din senin de intensitate mare si care dispar la fel de repede cum au aparut. Crizele pot fi însotite de mâncarimi la nivelul ochilor, de fluieraturi din piept si, uneori, de tuse cu scuipat.
Cum prevenim astmul bronsic?
- Ceai de lemn dulce. Puneti într-un pahar cu apa clocotita ½ lingurita de ceai de lemn dulce si lasati-l la infuzat. Dupa 10 minute strecurati ceaiul rezultat si beti-l.
- Stafide. Lasati într-un vas cu apa câteva stafide peste noapte. Dimineata scoate-ti stafidele din apa si lasati-le timp de 1 ora si jumatate în lapte rece, apoi mâncati stafidele.
- Cura cu lamâie. Se dilueaza sucul de la o lamâie cu o lingurita de miere într-un pahar cu apa, iar amestecul este consumat în timpul mesei.
Cum tratam astmul bronsic?
- Ceai de trei frati patati. Se face infuzie dintr-o lingurita de ceai la 250 ml apa clocotita. Se beau 2 cani pe zi.
- Cataplasma cu frunze proaspete de varza, aplicate pe piept sau pe spate, în 3-4 straturi care se lasa minim 4 ore, seara sau noaptea.
- Flori si radacini de ciubotica-cucului. Se face infuzie din 1-2 lingurite de flori la 200 ml apa clocotita. Se bea treptat în cursul unei zile.
- Chimen dulce. Mestecati regulat chimen dulce pentru a stimula expectorarea mucusului de la nivelul plamânilor si a cailor respiratorii.
- Tratament cu usturoi. Pentru a beneficia de acest tratament, se fierb 10 catei de usturoi în 30 ml lapte. Amestecul trebuie administrat o data pe zi.