Calcâie crapate
Calcâiele crapate constituie o problema cu care se confrunta multe femei si barbati, mai ales primavara. Nu este o afectiune grava, este mai degraba o problema de natura estetica, însa prin neglijare, se poate ajunge la lucruri mai grave. Prin adâncimea fisurilor, pielea începe sa sângereze si disconfortul se transforma în durere.
Cauzele aparitiei crapaturilor pot fi: deficienta de vitamine si minerale, baile prea fierbinti, statul în picioare, obezitatea, purtatul pantofilor decupati la spate, tulburari ale tiroidei dar pot aparea si din cauza eczemelor.
Pentru a prevenii aparitia calcâielor crapate trebuie sa se evite pe cât posibil baile fierbinti, încaltamintea incomoda. Este bine sa va hidratati si sa stati cât mai putin în picioare.
Cum tratam calcâiele crapate
Sucul de lamâie
Se recomanda ca înainte de culcare sa se înmoaie calcâiele în suc de lamâie pentru zece minute pe o perioada de o luna.
Ceaiul de musetel
Se înmoaie zona afectata în ceai de musetel, se lasa sa actioneze 15 minute de doua ori pe zi pe o perioada de zece zile.
Untura de porc
Este recomandat sa se stea cu picioarele în apa calda timp de 20 de minute, se curata cu piatra ponce si se usuca bine, dupa care se aplica untura de porc. Se iau sosete în picioare si se lasa pana a doua zi. Se repeta procedeul timp de o saptamana o data pe zi, înainte de culcare.
Usturoi si miere
Se ia o capatâna de usturoi,se curata, se zobeste si se amesteca cu miere. Se aplica amestecul pe zona afectata , se lasa sa actioneze 20 de minute. Tratamentul se face pe o perioada de o saptamana, o data pe zi, seara înainte de culcare.