Calculii biliari
Litiaza biliara sau calculii biliari sunt o afectiune larg raspândita, iar la originea bolii stau de obicei, depunerile de colesterol si de saruri în vezica biliara.
Litiaza biliara este o afectiune ce consta în prezenta calculilor în vezica biliara. Este o inflamatie ce se caracterizeaza printr-o durere intensa si epuizanta în hipocondrul drept (regiunea ficatului) cu iradieri în umarul drept sau în vârful omoplatului, fiind însotita uneori de greturi si varsaturi.
Pentru a preveni formarea calculilor biliari, dar si pentru a favoriza eliminarea lor, poti apela la o serie de remedii naturiste ce se afla la îndemâna tuturor.
Simptome
Dureri abdominale situate în jumatatea dreapta a trunchiului, greata si varsaturi, febra, îngalbenirea pielii, stare generala alterata cu somnolenta si posibile hemoragii interne.
Cum prevenim
Mentinerea unei greutati normale si evitarea dietelor fulger cu calorii putine. Nu abuza de grasimi, proteine, produse lactate, practica regulat exercitii fizice, pe cât posibil, încearca sa reduci nivelul de stres.
Tratamente
Ridichea neagra: se face o cura de 6 saptamâni cu suc de ridiche neagra, astfel: dimineata se bea pe stomacul gol 100 ml suc proaspat si se creste progresiv pe timpul a 3 saptamâni, pâna se ajunge la 400 ml, apoi se scade în celelalte 3 saptamâni, pâna se ajunge din nou la 100 ml.
Papadia: se prepara un decoct din zece lingurite de radacina si frunza de papadie la un litru de apa. Ceaiul se fierbe timp de doua minute, dupa care se lasa acoperit 10 minute. Se bea câte o cana, înaintea meselor principale.
Uleiul de masline: are proprietati terapeutice, combate hiperaciditatea si dizolva calculii biliari. Se amesteca 250 ml ulei de masline extravirgin cu 250 ml suc de lamâie. Se ia câte 50 ml de ulei de masline amestecat cu 50 ml suc de lamâie la un interval de 30 de minute. Tratamentul se urmeaza timp de trei saptamâni.
Rostopasca: este indicata în tratamentul bolilor de ficat si a calculilor biliari. Se prepara dintr-o jumatate de lingurita de planta, peste care adaugam 100 ml de apa clocotita. Se lasa la infuzat 15 minute dupa care se strecoara si se beau câte doua lingurite de ceai din trei în trei ore timp de patru saptamâni.
Infuzia de sunatoare: se prepara din 1-2 lingurite de planta la o cana cu apa. Se bea zilnic 1-2 cani, dimineata si seara timp de trei saptamâni. Pe durata tratamentului trebuie sa se evite expunerea la soare.