Cefaleea
Cefaleea se numara printre cele mai frecvente afectiuni. Se manifesta ca o senzatie de apasare în zona fruntii, poate dura de la câteva minute la câteva zile. Cauzele principale sunt: suprasolicitarea, oboseala, deshidratarea, afectiuni oftalmologice, patologie dentara, infectii si stari febrile si pozitia incorecta a coloanei vertebrale.
De regula, durerile migrenoase cuprind numai jumatate din cap, apar si dispar brusc si sunt însotite de greata, voma, fotofobie.
Cum tratam durerile de cap cu tratamente naturiste
Menta
Se face o infuzie dintr-o lingurita de planta peste care se adauga 250 ml de apa clocotita. Se aplica pe tâmple si frunte comprese din infuzie de menta de trei ori pe zi.
Ciubotica cucului
Are afecte deosebite în cazul migrenelor. Infuzia se face dintr-o lingurita de planta peste care se toarna o cana de apa fierbinte. Se lasa la infuzat circa 10 minute.
Macesul
Se prepara o infuzie dintr-o lingura de flori de maces peste care adaugam 250 ml de apa. Se lasa timp de 30 de minute dupa care se ia câte doua lingurite înainte cu cu o jumatate de ora de mesele principale.
Sarea
Se foloseste un saculet de dimensiunea unei palme în care se pune sare si se încalzeste. Saculetul cu sare se aplica la nivelul fruntii. Se tine acolo pâna când sarea se raceste. Este o metoda foarte eficienta, cunoscuta înca din batrâni si care combate durerile de cap.
Cartofi
Se aplica felii de cartof crud pe tâmpla si frunte si se lasa 15 minute.
Marar si lapte
Se pune la fiert 200 ml de lapte împreuna cu mararul tocat si se lasa sa fiarba timp de 10 minute. Amestecul se bea cald.
Apa cu lamâie
Amestecul se face din 500 ml de apa la care se adauga sucul a doua lamâi . Tot amestecul se bea într-o ora.