Coada soricelului
Are florile albe sau trandafirii si în soarele puternic al amiezii, raspândeste un parfum delicat, amarui.
Beneficiile plantei:
- Hepatita. S-a demonstrat în urma unui studiu ca sucul etras din tulpinile de coada-soricelului ajuta la tratarea hepatitei. Sucul proaspat de Coada-soricelului se prepara zilnic si se administreaza imediat dupa filtrare, 50-60 ml, în doza unica, zilnica. Se fac astfel cure de câte 60 de zile, urmate de alte 20 de zile de pauza.
- Indigestia. Se recomanda o infuzie dintr-o lingurita de coada soricelului si o lingurita de anghinare. Se adauga o cana fierbinte peste plante si se lasa 10 minute la infuzat. Se consuma câte doua cani pe zi înainte de masa pe o perioada de trei saptamâni.
- Acneea. S-a demonstrat ca planta coada soricelului are un efect care actioneaza împotriva bacteriilor si stimuleaza si procesul digestiv. Se recomanda un tratament pe o perioada de 60 de zile, timp în care se ia infuzie combinata de coada soricelului, cu un litru de apa, se bea de doua ori pe zi, dimineata si seara, câte doil litri pe zi.
- Dischinezie biliara. Se administreaza infuzie dintr-o lingurita de planta peste care se adauga 250 ml apa fierbinte. Un astfel de tratament dureaza 30 de zile, câte doua cani de infuzie pe zi. Se poate rula dupa o pauza de doua saptamâni.
- Colita. În urma unor cercetari s-a dovedit ca ceaiul de coada soricelului, consumat zilnic de doua ori pe zi pe o perioada de 35 de zile ajuta la tratarea colitei.
- Rani deschise, zgârieturi. Se pune o compresa cu suc proaspat sau cu tinctura de Coada-soricelului pe locul afectat, tinându-se 60 de minute. Repetati aplicatia de mai multe ori pe zi.
- Alergie cutanata. Se pun comprese cu infuzia combinata de coada soricelului cu apa, care se tin doua ore pe zi pe locul afectat. Substantele aromatice din compozitia plantei au efecte anti-inflamatoare si antialergice, reduc mâncârimile, usturimea si edemele.