Colesterolul
Colesterolul este o substanta adipoasa produsa de ficat sub anumiti stimuli alimentari, metabolici si ereditari.
Colesterolul este un element ce are un rol deosebit de important pentru organism. Este produs în proportie de 75 % de ficat. Datorita lui, organismul produce vitamina D, extrem de utila pentru fixarea calciului în oase. Nu este bine ca aceasta substanta sa stea prea mult în sânge, se depune pe peretii arterelor si devine unul dintre principalii factori de risc a-i afectiunilor cardiovasculare.
Factorii care determina cresterea colesterolului
Sunt mai multi factori care determina cresterea colesterolului, precum: alimentatie necorespunzatoare, alcoolul, fumatul ,cofeina, stresul sau grasimile animale
Cum prevenim cresterea colesterolului cu tratament naturist?
- Pestele: Carnea de peste (marin si oceanic) reduce nivelul colesterolului, cu cât carnea e mai grasa cu atât este mai buna.
- Usturoiul: Se taie 5-6 catei de usturoi, luati zilnic, cu apa, precum pastilele, sau pisat, în amestec cu miere de albine, reduce nivelul colesterolului si fluidizeaza sângele.
- Vinetele: Sunt sarace în calorii si bogate în vitamine si fibre, ajuta la marirea ratei metabolismului, contin vitamina P si C scazând nivelul de colesterol.
- Grasimi nesaturate: semintele si toate uleiurile nerafinate.
Cum scapam de colesterolul marit?
- Ceapa rosie: Este foarte benefica pentru organism , este bogata în sulf si foarte buna în tratarea colesterolului.
- Pestele: Contine acizi grasi ,Omega 3, care duc la scaderea colesterolului. Este recomandat sa consumati peste ,de trei ori pe saptamâna.
- Sucul de portocale: Proaspat stors , la micul dejun, sucul de portocala este foarte benefic pentru întarirea sistemului imunitar, ajuta la scaderea valorilor colesterolului cu 20 %
- Anghinarea: Este un excelent detoxifiant, scade colesterolul si ajuta ficatul. Se recomanda infuzie din 500 ml apa clocotita care se toarna peste o lingura de frunze de anghinare. Se acopera vasul, se lasa trei minute la infuzat . O jumatate din cantitate se bea dimineata iar cealalta cantitate se bea seara înainte de masa.