Cuisoarele, remediul pentru astm, dureri si respiratie urat mirositoare
Cuisoarele sunt originare din Indonezia. Copacul de cuisoare poate creste pana la 15 metri inaltime si are o productie anuala medie de 2,7 kilograme de fructe, din primul an de viata, timp de aproximativ 60 de ani.
Cuisoarele sunt antiseptice, antiparazitare, antibacteriene, antifungice, antivirale, anestezice, analgezice, antiinflamatorii, tonice, favorizeaza digestia, antibalonare, antiulceroase si anticancerigene.
De asemenea, cuisoarele sunt bogate in antioxidanti si sunt o excelenta sursa de mangan, de acizi grasi omega-3, vitamina K, vitamina C, calciu, magneziu si fibre.
Cele mai importante beneficii ale cuisoarelor pentru sanatatea organismului
Uleiul de cuisoare se foloseste impotriva astmului, a durerilor musculare sau de spate si a durerilor de dinti. Se amesteca 5 picaturi de ulei de cuisoare cu o lingurita de miere si un catel de usturoi pisat. Se consuma inainte de culcare. De asemenea, se aplica ulei de cuisoare in jurul dintelui, pe gingie.
Pentru prevenirea racelilor se mesteca 1-2 cuisoare, iar pentru combaterea disfunctiilor biliare se pun in salatele de fructe 1-2 varfuri de cutit de cuisoare pisate. Aceste salate se consuma inainte de mese, iar cura dureaza o saptamana.
Impotriva balonarii se ia un varf de cutit de pulbere de cuisoare inainte si dupa masa.
Cuisoarele, remediu impotriva respiratiei urat mirositoare si a starilor de greata
Pentru a ameliora respiratia urat mirositoare, mesteca doua cuisoare in fiecare zi. In India, cuisoarele sunt mestecate impreuna cu ierburi aromate si cu frunze de betel, pentru o respiratie proaspata si pentru a ajuta digestia.
Pudra de cuisoare se foloseste impotriva starilor de greata. Se prajeste o jumatate de lingurita de pudra de cuisoare, se amesteca cu o lingurita de miere si se mananca.