Curmalele
Curmalele sunt adevarate surse de sanatate si energie pentru organism. Sunt bogate în nutrienti, vitamina A, B, C, potasiu,fier, calciu, sulf, fosfor, magneziu, fibre si carbohidrati.
Curmalele sunt folosite pentru:
- Refac rezerva de energie. Cercetatori au demonstrat ca daca vrei sa scapi de oboseala cronica este recomandat ca la micul dejun sa se consume curmale alaturi de lapte si cereale.
- Ajuta dantura. Aportul considerabil de calciu si alte minerale care se gasesc în curmale te ajuta sa-ti pastrezi dintii sanatosi si albi.
- Previn ridurile. Curmalele sunt promovate drept fructele care mentin pielea tânara si previn ridurile. Mai mult decât atât, rezervele importante de fier pe care curmalele le ofera organismului ajuta la o mai buna oxigenare a tesuturilor, favorizeaza productia de celule rosii si imbunatatesc circulatia sângelui.
- Regleaza digestia. Continutul bogat de fibre, vitamine si potasiu contribuie la refacerea florei intestinale.
- Echilibreaza sistemul nervos. Bogate în potasiu si sarace în sodiu, curmalele echili breaza activitatea sistemului nervos.
- Trateaza intoxicatiile cu alcool. Curmalele neutralizeaza efectele inoxicatiei cu alcool, fiind un bun remediu si pentru mahmureala.
Întaresc sistemul cardiac. Curmalele ajuta inima sa functioneze optim, întarind rezistenta sistemului cardiac. Se recomanda sa se consume de doua ori pe saptamâna curmale, pentru a beneficia de toate aceste avantaje.