Diabetul
În perioada de sarbatoari, tentatiile sunt foarte mari. Este o adevarata provocare pentru cei care au diabet, sunt nevoiti sa îsi mentina dieta pentru sanatate si greutate. Diabetul presupune respectarea constanta a unui regim si nu exista momente în care sa faca abateri de la regulile alimentare.
Trebuie sa fie mult mai atenti la ce manânca si cât de des manânca! Diabetul se caracterizeaza prin cresterea nivelului de glucoza din sânge (hiperglicemie).
Simptomele diabetului
Sete cronica excesiva, gura uscata, vedere încetosata, pierdere în greutate, urinarile frecvent , oboseala, varsaturi si dureri de stomac, lipsa de interes si de concentrare si senzatiile de furnicaturi sau amorteala a mâinilor sau a picioarelor. Aceasta varietate de simptome sunt datorate nivelului ridicat al glicemiei în sânge.
Cum previi diabetul
- Pestele: Acizii grasi Omega 3 ajuta la dezvoltarea muschilor scheletici si previne diabetul. Este recomandat sa se consume de câteva ori pe saptamâna.
- Ceaiul Verde: Prin continutul de polifenoli si polizaharide poate reduce riscul aparitiei diabetului. Se consuma câte doua cani de ceai pe zi.
- Migdalele: Îmbunatatesc sensibilitatea la insulina a organismului si micsoreaza nivelul colesterolului rau. În cazul celor cu predispozitie mare spre diabet, respectiv cu un nivel mare de glucozei din sânge.
Cum tratezi diabetul
- Radacina de brusture: Se administreaza sub forma de ceai , care este baut de 3 ori pe zi;
- Frunze de afin: Se prepara dintr-o cana de apa clocotita si câteva frunze de afin.Se acopera si se bea fara zahar;
- Frunzele de nuc: Ceaiul se prepara dintr-o lingurita de frunze de nuc peste care se pune o cana de apa fiarta.Se bea câte 2-3 cani pe zi;
- Tecile de fasole: Se prepara un decot din 250 g de teci uscate si un litru de apa, se fierb pâna scade cantitatea la jumatate. Aceasta cantitate este bauta în fiecare zi timp de o saptamâna.
- Ceai de urzica: Se prepara o infuzie dintr-o lingurita de ceai peste care adaugi o cana de apa fierbinte. Se lasa la infuzat 5 minute si se beau doua cani pe zi.
- Scortisoara: Este recomandat sa mâncati jumatate de lingurita de scortisoara zilnic, deoarece aceasta echilibreaza nivelul de zahar din organism.
- Îndulcitori naturali: Miere, fructoza si zahar nerafinat, zahar brut pentru a prepara deserturi.