Ficat gras
Ficatul gras este cunoscut si sub denumirea de steatoza hepatica. Este o afectiune care se defineste printr-un surplus de grasimi la nivelul ficatului, de obicei, grasimile care provin dintr-o alimentatie nepotrivita.
Steatoza hepatica este singura afectiune reversibila fara medicamente ci doar printr-un regim alimentar si prin administrarea tratamentelor naturale.
Simptomele ficatului gras
Astenie fizica, oboseala si somnolenta, dureri în zona ficatului, balonari, febra si ascita.
Cum tratam ficatul gras
Anghinarea: are proprietatea de a mari secretia biliara, ajuta la functionarea ficatului dar si a bilei. Pe lânga asta mai ajuta si la reglarea glicemiei si la eliminarea colesterolului rau. Este recomandata infuzia cu ceai de anghinare care se prepara dintr-o lingura de planta la o cana cu 500 ml de apa clocotita. Dimineata se bea 250 ml de ceai, pe stomacul gol, dupa care bolnavul trebuie sa stea culcat o jumatate de ora pe partea dreapta. Cealalta jumatate se bea în timpul zilei, cu o jumatate de ora înainte de masa. Tratamentul se tine 30 de zile.
Macesele: au un efect atiinflamator, tonic, antitoxic contin foarte multe vitamine, stimulând în acelasi timp activitatea ficatului si a bilei. Infuzia de macese este foarte recomandata în tratamentul afectiunilor hepatice. Se prepara din trei lingurite de pudra de macese peste care se adauga 500 ml de apa fierbinte. Se lasa la infuzat 15 minute si se îndulceste cu putina miere de albine. Se bea o cana dimineata, iar restul se consuma în timpul zilei. Tratamentul cu ceai de macese dureaza sase saptamâni.
Ulei de masline cu suc de mere: luati dimineata înainte de masa doua lingurite de ulei de masline, dupa care beti un pahar cu suc de mere. Ajuta la eliminarea cantitatii de grasime acumulate la nivelul ficatului. Tratamentul trebuie luat timp de 10 zile.
Ceai de rostopasca: efectul plantei de rostopasca este analgezic, antimicrobian si sedativ. Este recomandata pentru afectiunile hepatice. Ceaiul se prepara dintr-o lingurita de planta peste care adaugi 250 ml de apa fierbinte. Se lasa la infuzat 2 minute si se consuma trei cani de ceai pe zi.