Ghimbirul
Ghimbirul este recunoscut din timpuri stravechi. Prima data a fost descoperit în India si adus în Europa în perioada cruciadelor.Este o planta aromata cu numeroase proprietati terapeutice.
Are aproape 500 de compusi foarte importanti pentru organismul uman. Fiecare compus are un anume efect, fie au o anumita enzima sau proteina, fie sprijinind activitatea altor compusi.
Beneficiile ghimbirului:
Efect anti-ulcer. S-a demonstra ca infuzia de ghimbir este indicata pentru aceasta afectiune si datorita substantei zingibain, efectele ghimbirului sunt comparat de multe ori cu efectele dintre medicamentele eliberate pe baza de reteta.
- Ajuta digestia. Ghimbirul este una dintre cele mai puternice plante pentru stimularea digestiei. Favorizeaza eliberarea unor enzime importante în procesul digestiei. Aceste enzime au un rol esential, deoarece ajuta la absorbtia eficienta a nutrientilor din alimentatie.
- Scade nuivelul colesterolului rau. În urma unor studii s-a demonstrat ca ghimbirul scade nivelul colesterolului rau din organism si reduce riscul bolilor de inima. Contribuie la o buna crculatie a sângelui, printr-un complex optim de aminoacizi si minerale.
- Întareste sistemul imunitar prin combinatia de antioxidanti care sunt prezenti în ghimbir.
- Reduce inflamatiile articulare si durerile reumatice. Se recomanda conusmarea unei cani de ceai de ghimbir dupa ce a-ti depus efort fizic, astefl evitati aparitia febrei musculare si a durerilor de încheieturi.
- Scade tensiunea. Ghimbirul ajuta la relaxarea vaselor de sânge ce înconjoara muschii, facilitând circulatia sanguina în tot corpul. Ajuta la prevenirea si tratarea greturilor si ametelilor cauzate de miscari bruste.
- combate afectiunile respiratorii. Ghimbirul actioneaza prin inhibarea unui component al sistemului imunitar care provoaca alergiile si astmul. Reduce inflamatiile cailor respiratorii, reducând simptomele de sufocare, sau alergiile de sezon.
- Lupta împotriva cancerului. Unul dintre cei mai mari dusmani ai cancerului este ghimbirul, este considerat chiar a avea efect antitumoral în leucemii.