Intoxicatie alimentara
Intoxicatia alimentara este o afectiune cauzata de consumul de alimente sau bauturi contaminate cu bacterii sau paraziti.
Cauzele sunt: alimente incorect conservate sau conservate cu adaos de produse chimice, fructe nespalate, alimente marine crude, carnea depozitata în locuri neigienice, anumite ciuperci etc.
Simptome: durere de cap, greata, diaree, ameteli, febra cu frisoane, lacrimarea ochilor, salivatia excesiva, varsaturi, durere abdominala, oboseala etc.
Remedii naturiste împotriva intoxicatiei alimentare
Usturoiul
Se pun 350 g usturoi zdrobit într-un borcan de sticla. Peste usturoi se adauga 250 ml alcool de 95 grade. Se închide borcanul si se lasa la frigider pentru 10 zile. Se recomanda pe perioada macerari, omogenizarea zilnica. Dupa ce acesta este gata se filtreaza si se mai lasa înca doua zile la frigider. Se iau câte trei lingurite pe zi pe o perioada de trei saptamâni.
Anghinarea
Este un remediu la îndemâna, pastrat în frigider. Se face o infuzie dintr-o lingurita de planta peste care se pune o cana de apa clocotita. Se lasa la infuzat cinci minute si se consuma doua cani , dupa micul dejun si dupa cina. Tratamentul trebuie urmat o saptamâna.
Sunatoarea
Se prepara o infuzie dintr-o lingurita de planta uscata peste care se adauga 250 ml de apa fierbinte. Se lasa la infuzat cinci minute si se bea timp de doua saptamâni câte doua cani pe zi.
Frunze de visin
Se face un decoct din cinci linguri de frunze de visin tocate cu o jumatate de kg de apa. Se lasa sa fiarba 15 minute dupa care, decoctul se strecoara si se beau caldut. Se consuma o singura data pe zi pe o perioada de trei zile.