Macesele, cea mai utilizata planta in medicina naturista
Macesele mai sunt cunoscute si sub numele de Rosa Canina, cascadar, calcadariu, ciucuri de maracine si altele. Macasele sunt bogate in vitamina B1, B2, C, K si PP, dar si in zaharuri, acid citric, pectine, tanini, uleiuri volatile, lecitina si minerale, calciu, magneziu, fier si potasiu.
Macesele sunt fructe de toamna, foarte des utilizate in medicina naturista, datorita beneficiilor acestora.
Macesele intaresc sistemul imunitar
Macesele sunt foarte bune pentru intarirea sistemul imunitar. Este recomandat sa se consume zilnic macese sub forma de fructe proaspete sau ceai pentru a reda organismului sanatate, astfel incat raceala si gripa nu vor avea nicio sansa.
Ceaiul de macese ajuta in cazul problemelor de rinichi. Are efect diuretic, iar consumul pe termen lung va grabi eliminarea nisipului, dar si a pietrelor, daca este cazul.
In urma unor studii, s-a dovedit ca ceaiul sau siropul de macese au efect laxativ. Se recomanda o cana de ceai zilnic, indulcit cu o lingurita de miere, pentru o perioada de trei luni.
Tratamentul cu macese, solutia naturala pentru tenul cu probleme
Continutul ridicat de vitamina C, dar si efectul astringent al maceselor, ajuta tenul in orice problema. Se aplica pe tenul afectat, cataplasme cu infuzie de macese. Incearca tratamentul timp de doua saptamani, cu aplicatii zilnice, iar rezultatele vor fi vizibile.