Patrunjelul, una dintre cele mai benefice plante aromatice
Patrunjelul este una dintre cele mai cunoscute plante aromatice. Este bogat in nutrienti, vitamine, acid folic si fier. Planta de patrunjel creste pe tot parcursul anului, in diferite climate, fiind bienala (produce seminte in al doilea an de cand a fost plantat).
Beneficiile patrunjelului
Datorita continutului bogat de fier, dar si a vitaminei C, patrunjelul ajuta la tratarea anemiei. De asemenea, se stie ca patrunjelul are un numar ridicat de enzime, de aceea optimizeaza activitatea digestiva si faciliteaza digestia.
Patrunjelul are si un nivel ridicat de vitamina C, betacaroten, B12, clorofila si acizi grasi esentiali care ajuta la cresterea sistemului imunitar. In acelasi timp, patrunjelul stimuleaza circulatia fluxului de sange la nivelul ficatului, reduce congestia hepatica, intinereste organismul si elimina si toxinele din corp.
Patrunjelul poate fi utilizat cu succes in compozitia mastilor capilare. Este un tonic excelent si ajuta firul de par sa fie mai puternic si sanatos si reda si luciul parului. Mai mult, aceasta planta amelioreaza respiratia urat mirositoare.
Frunzele de patrunjel impiedica aparitia tumorilor
In urma unui studiu, cercetatorii au descoperit ca frunzele de patrunjel au proprietati antitumorale. Astfel, consumat crud, in supe, salate sau ciorbe, patrunjelul ofera protectie cailor respiratorii, plamanilor, ficatului si impiedica aparitia tumorilor canceroase.
Aceasta planta aromatica dizolva si depunerile de colesterol de pe peretii venelor si arterelor.