Polipii nazali
Polipii nazali sunt o problema din ce în ce mai comuna în rândul copiilor dar si a adultilor. Sunt de fapt niste prelungiri ale mucoasei ce captusesc cavitatea nazala si sinusurile paranazale. Sunt situatii în partea de sus a gâtului, în spatele nasului.
Cauzele apritiei polipilor nazali sunt datorate adesea de clima rece si umeda, care duce la inflamarea mucoasei nazale.
Simptomele sunt: dificultati de respiratie, presiune la nivelul sinusurilor, cefalee, probleme cu mirosul, sângerari nazale, sforaitul, somn agitat, umflarea ganglionilor si blocajul cronic al cailor nazale.
Cum putem trata natural aparitia polipilor nazali
- Apa sarata. Ajuta la eliminarea mucoasei, este bine ca înainte de culcare sa iei doua lingurite de apa cu sare.
- Uleiul de catina. Se pun câte doua picaturi de ulei în fiecare nara, seara, înainte de culcare timp de doua saptamâni.
- Ceaiul negru cu ghimbir si busuioc. Faceti o infuzie dintr-o lingurita din fiecare planta si lasati-l la infuzat 5 minute. Ajuta la diminuarea durerilor de cap cauzate de polipi dar si la tratarea acestora.
- Usturoiul. Este un antibiotic natural si ajuta atunci când apare infectia. Este bine sa iei câte doi trei catei de usturoi pe zi.
- Echinacea. O cana de ceai de echinacee pe zi este recomandata în cazul polipilor nazali si ajuta la întarirea sistemului imunitar.
- Coada-Calului. Se face o infuzie dintr-o lingurita de planta peste care adaugam un litru de apa clocotita, se opareste si se lasa la infuzat 3 minute.