Cum sa scapi de sforait
Sforaitul apare atunci cand aerul inspirat prin gura sau prin nas in plamani este perturbat in timpul somnului. De obicei, cauza aparitiei sforaitului este ingustarea sau blocarea cailor aeriene la nivelul nasului, gurii sau gatului.
Sforaitul nu este nociv, dar este deranjant si poate provoca si sufocare.
Cauzele sforaitului pot fi multiple, deviatie de sept, polipoza nazala, consumul de alcool, obezitate, alergie, depresie sau din cauza unor medicamente.
Simptome ale sforaitului
Sforaitul este un zgomot care se produce in timpul respiratiei, in timpul somnului. Acest zgomot poate fi aspru, ragusit sau inalt, uscaciunea matinala a gurii, tuse iritativa matinala, dureri in gat si oboseala in timpul zilei.
Cum prevenim aparitia sforaitului?
Evitati consumul de alcool, fumatul si cafeaua. Se pot face inhalatii cu ceai de musetel, muguri de pin, pentru a usura respiratia.
Inainte de culcare se bea un pahar cu lapte caldut, eventual indulcit cu miere.
Tratamente naturiste pentru sforait
- Infuzie de busuioc, fructe de maces si coji de portocala uscate, in parti egale. Se ia o lingurita de amestec peste care punem o cana de apa clocotita. Se lasa la infuzat 10 minute si se bea o cana seara si una dimineata pe o perioada de o luna.
- Infuzie din maghiran, salvie si hamei, in parti egale. Se ia o lingurita de amestec peste care adaugam 250 de ml apa clocotita. Se lasa la infuzat 8 minute. Se recomanda o cana seara inainte de masa pe o perioada de trei luni.
- Ulei de masline. Este bine sa luati cateva picaturi de ulei de masline inainte sa mergeti la culcare, reduce substantial sforaitul.
- Ceai de salvie. Este recomandat sa faceti gargara cu ceai de salvie, inainte de culcare. Ceaiul trebuie sa fie la temperatura camerei. Repetati procedura in fiecare seara timp de o luna.