Spasmofilie
Spasmofilia se manifesta ca un dezechilibru, care are ca rezultat tulburari respiratorii, convulsii musculare, palpitatii, ameteli, lesinuri, etc.
Spasmofilia este o afectiune care se datoreaza insuficientei glandelor paratiroide. Un dezechilibru în metabolismul unor minerale, precum scaderea calciului sau a magneziului din organism, în acelasi timp cu cresterea fosforului din sânge.
Cele mai frecvente cauze sunt: abuzul de alcool, hiperventilatia, hipercalcemia, malnutritia, efectele secundare ale medicamentelor, pancreatita, sarcina si alaptarea, deficienta de vitamine.
Remedii naturiste pentru spasmofilie
Coji de oua
Sunt o sursa naturala de calciu, cu o asimilare rapida si sigura de catre organism. Cojile de ou se spala, se usuca dupa care se dau printr-o râsnita. Într-un borcan, se pun 100 g de pulbere fina de coji de oua peste care se adauga 300 ml de zeama de lamâie. Amestecul se lasa la macerat doua zile, dupa care se încorporeaza amestecându-se continuu cu un kilogram de miere de salcâm. Se ia cate o lingura din acest remediu înaintea fiecarei mese, pâna la terminarea borcanului.
Cura cu grâu încoltit
Se consuma în fiecare dimineata trei lingurite de grâu încoltit. Cura trebuie sa dureze timp de 15 zile.
Cura cu tarâte de grâu
Sunt o sursa completa de substante minerale si vitamine. Cura consta în administrarea unei lingurite de tarâte zilnic. Se poate lua simpla sau se poate combina cu miere, iaurt sau chiar puse în mâncarea. Cura trebuie tinuta trei saptamâni.
Coada-calului
Se face un decoct dintr-o lingurita de planta peste care adaugam o cana de apa. Se fierbe timp de 15 minute si se beau 3 cani pe zi pe o perioada de trei saptamâni.
Paducel
Se face o infuzie dintr-o lingurita de flori de paducel peste care se adauga 250 ml de apa fierbinte. Se lasa la infuzat 5 minute, se beau 3 cani pe zi timp de 10 zile. Este recomandat în calmarea simptomelor specifice spasmofiliei, starilor de neliniste, insomnie.