Tarhonul, remediul rapid pentru tulburari digestive si balonare
Tarhonul este o planta relativ mica, ramificata, care creste sub forma unei tufe a carei tulpina ajunge pana la 150 cm inaltime. Tarhonul are frunzele lungi si subtiri, de culoare verde inchis. Florile de tarhon cresc sub forma de buchet la capatul tulpini. Acestea sunt mici de culoare galbena sau galben-verzui.
Beneficiile tarhonului
- Tulburari digestive. Este recomandat in special persoanelor care prezinta tulburari digestive. Ceaiul de tarhon ajuta la reglarea functiei gastrice si la asimilarea substantelor nutritive. Este recomandata consumarea a doua cani de ceai de tarhon pe zi, pe o perioada de trei saptamani. Ceaiul se prepara din doua lingurite de planta maruntita, peste care se adauga 250 ml de apa clocotita. Se lasa la infuzat timp de cinci minute.
- Combate balonarea.
- Regenereaza ficatul. Se foloseste proaspat, uscat sau conservat in otet. Datorita proprietatilor sale, tarhonul ajuta la regenerarea ficatului, stimuleaza functiile rinichilor, reduce colesterolul si curata vasele de sange.
- Inlatura parazitii intestinali.
- Vindeca migrenele. Doua maini de frunze proaspete de tarhon se pun intr-un borcan si se acopera cu spirt combinat cu apa. Se acopera si se lasa la macerat zece zile. Se filtreaza apoi si se pune in sticlute. La nevoie, se maseaza cu acest preparat ceafa, fruntea si tamplele.
- Combate anorexia, stimuland secretia gastrica. Se administreaza cu 30 minute inainte de masa, sub forma de infuzie (1 lingurita de tarhon maruntit la o cana cu apa clocotita).
- Combate reumatismul. Se prepara o infuzie dintr-o lingurita de tarhon peste care se adauga 250 ml apa. Se consuma trei cani pe zi pe o perioada de o luna.