Teiul
Teiul este un arbore ale carui flori sunt utilizate în medicina naturista.
Florile de tei contin zahar, acizi galici si de asemenea ulei esential, care îi ofera proprietati neurosedative si antiseptice, reducând inflamatiile sistemului respirator.
Beneficiile tratamentului cu tei
Alunga insomnia
Datorita uleiului volatil, care are o actiune sedativa si antispastica, ceaiul de tei asigura un somn linistit. Este recomandata o cana de ceai înainte de culcare timp de o saptamâna.
Raceala si gripa
Substantele volatile din flori ajuta la refacerea tesuturilor cailor respiratorii inflamate sau lezate de infectii, fluidizând secretiile bronsice si calmeaza tusea convulsiva. O infuzie preparata dintr-o lingurita de planta peste care se adauga o cana de apa clocotita. Se lasa la infuzat timp de cinci minute si se bea timp de o saptamâna o cana dimineata si una seara.
Trateaza hipertensiunea
Flavonoidele din florile de tei reduc riscul afectiunilor cardiace, protejând inima. Actioneaza benefic si asupra sistemului cardiovascular, regleaza tensiunea si tulburarile cardiace. Tratamentul dureaza între 6 si 8 saptamâni, este recomandat sa se consume o lingurita de tinctura de trei ori pe zi.
Calmeaza indigestia
Sub forma de infuzie, teiul poate calma indigestia, constipatia chiar si intoxicatiile alimentare.
Vindeca eczemele
Ceaiul de tei este o metoda excelenta deregenerare si de hidratare a pielii iritate. Se aplica ceaiul de tei direct pe zona afectata si se repeta procedeul de trei ori pe zi.
Anxietatea
În urma unui studiu s-a dovedit faptul ca teiul diminueaza starile de teama sau anxietate. Se administreaza pulbere de tei, câte doua grame de trei ori pe zi pe o perioada de patru saptamâni.
Cearcanele
Se aplica pe zona ochilor o compresa cu înfuzie de tei, de trei ori pe zi pe o perioada de doua saptamâni. Compresa se lasa pe zona afectata timp de 15 minute.