Ziua pacalelilor
Ziua pacalelilor nu este considerata în mod oficial o sarbatoare dar este cu siguranta o zi vesela si plina de entuziasm. În România, acest obicei a aparut abia in secolul XIX.
Conform traditiei, pacalelile trebuie facute pâna în ora prînzului. Savârsirea farselor dupa ora 12 atrage ghinion asupra faptasului.
Persoana pacalita trebuie sa manifeste toleranta fata de cel care îl pacaleste si sa primeasca farsa cu amuzament. De asemenea, nu are voie sa se supere daca nu vrea sa fie pacalit tot anul.
La noi, la români se spune ca, daca nu pacalesti pe nimeni de 1 aprilie, tot anul pâna la celalalt 1 aprilie vei fi tu cel pacalit.
Oamenilor li s-a parut amuzanta ideea de a pacali si a se lasa pacaliti.
Ce este bine si ce nu de Ziua pacalelior
Nu este bine ca în aceasta zi sa se faca casatorii, aceasta prevesteste o viata conjugala în care mirele se va afla sub papucul miresei.
Mai putem spune ca este o zi a fertilitatii. Daca o persoana de sex masculin este “pacalita” de o persoana de sex feminin, ar face bine sa îl considere ca pe un semn favorabil din partea destinului. Se spune ca soarta le-a rezervat celor doi, fie o casatorie, fie o relatie frumoasa.
Mai mult, copiii nascuti de 1 aprilie sunt considerati ca fiind norocosi în general.