Remedii naturiste pentru migrene si dureri de cap
Durerea de cap este din ce in ce mai frecventa in ultimul timp. Este una din principalele noastre stari de disconfort. Cauzele sunt de doua feluri: cele primare, cu originea chiar acolo unde ne doare, si cele secundare, cu originea in alta parte, unde o boala deja instalata trage un semnal de alarma, dand dureri de cap... la propriu.
Cauzele primare ale durerii de cap
Cefaleea prezinta simptome mai usoare, durerile sunt spontane si, de obicei, dureaza o ora.
Migrena este o durere de cap care are un caracter puternic si dureaza peste patru ore.
Simptomele sunt diferite de la caz la caz, principalele cauze majore ale aparitiei durerii de cap sunt: oboseala, stresul, raceala si gripa, alergiile, intoxicatiile, hipertensiune, zgomotul excesiv, deshidratarea, patologie dentara si sinuzita.
Remedii naturiste pentru durerea de cap
Pelin si ulei de masline
Se pun la fiert 250 ml ulei de masline in care adaugam doua lingurite de pelin. Cu amestecul obtinut se poate unge locul dureros sau se poate aplica sub forma de comprese.
Infuzie din ceai de menta
Este nevoie de 30 g de menta la un litru de apa. Infuzia obtinuta se aplica pe tample si la ceafa sub forma de comprese.
Cartofi cruzi
Se aplica felii de cartof crud pe frunte si tample.
Frunze de varza
Se aplica frunzele de varza proaspete pe frunte si tampla.
Sucul de varza
In cazul unor dureri de cap persistente, se va bea suc cald de varza, cate 1/2 pahar, de doua-trei ori pe zi, sau suc de cartofi, cate 1/4 pahar, de trei ori pe zi, inainte de masa.
Ceapa
Se aplica pe tample si frunte doua jumatati de ceapa si se lasa intre 15-20 de minute. Vor inlatura durerea.
Mustar sau hrean
Se pun comprese cu mustar sau hrean ras la ceafa si mustar la talpi.
Apa cu zahar
In cazul unor dureri de cap generate de stres, se bea seara, inainte de culcare, un pahar de apa in care s-a dizolvat o lingura de zahar.
Miere de albina cu otet
Se amesteca 250 g de miere de albina cu 250 ml otet de mere. Se bea zilnic, cate o lingurita.
Iarba mare
Se toarna un pahar de apa rece peste o lingurita de radacina de iarba mare. Se lasa timp de 10 ore, dupa care se strecoara. Se bea cate un sfert de pahar o data pe zi, cu 30 de minute inainte de masa.
Macesul
Se prepara o infuzie dintr-o lingura de flori de maces la un pahar de apa. Se lasa timp de 30 de minute. Se iau cate doua linguri de trei ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa.
Salcia
Se prepara un decoct din frunze de salcie si de viorele. Inainte de a bea decoctul se adauga si cateva picaturi de otet. Se ia una-doua linguri pe zi.